Ægløsningstests

Skal i prøve at se om graviditeten skal sættes i gang lige nu, om der skal laves en undfangelse så det passer med ægløsningen, er det muligt at tage en ægløsningstest. En ægløsningstest er med til at afgøre om det er muligt for dig at blive gravid lige nu.

Hvad måler en ægløsningstest

Der er nogle bestemte stoffer i kroppen der bliver frigivet når en ægløsning er på vej. Det er et helt bestemt hormon, kaldet det luteiniserende hormon der måles på. Når der måles på det med en ægløsningstest, kan det lade sig gøre at sige hvornår den forventede ægløsning vil starte. For dig der gerne vil have succes og blive gravid hurtigt, kan en ægløsningstest, derfor være en rigtig god ting.

Ægløsningstests kan fås i forskellige pakninger, hvor der er mulighed for en med 7, 14 og 21 stk. Det kan være svært at ramme tidspunktet helt præcist, derfor er der altid minimum 7 med i pakningen. Det er forskelligt hvor godt man kender sin krop og derfor kan det også nogle gange være svært, at ramme det rigtige tidspunkt med en ægløsningstest.

Når du ønsker at være gravid

Er der mange gode råd at hente. Hvis du ønsker en struktureret tilgang til din forestående graviditet, er der blandt andet en fertilitetstest, en sædtest og så en ægløsningstest at arbejde med. Ved at undersøge de forskellige muligheder, kan der findes ud af hvornår det vil være rigtigt at forsøge og blive gravid. Jo mere struktureret der bliver gået til værks, des mere kan kroppen nogen gange reagere anderledes. Det kan derfor være dumt alt gå alt for struktureret til værks.

Hvis i som par kan være afslappede omkring det at blive gravid, vil der ofte komme frugtbare resultater ud af det. Ved at stresse op og blive alt for fokuserede på en graviditet, vil kroppen mange gange reagere negativt på det. Derfor er det netop så vigtigt ikke at strukturere det alt for meget, men at tage hjælpemidler i brug, blandt andet en ægløsningstest, gør bestemt ikke noget.

Ønsker du at vide hvornår din ægløsning er undervejs, skal du bruge en ægløsningstest.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *