Alkohol og kørsel i det franske

Fra den Første juli 2012 er det en lov, at man skal have en alkoholtester til stede i bilen, når man kører i Frankrig. Det er underordnet om man bare kører gennem Frankrig eller om man er på ferie i Frankrig.

Meningen med de nye lovkrav i Frankrig er, at man skal have chance for, at måle din promille inden man anbringer dig bag rettet. I lighed med i Danmark er promillegrænsen i Frankrig på 0,5. Men såfremt man har siddet og fået et par genstande kan det være svært, at gennemskue om man må køre eller ej. Derfor skulle man meget gerne skulle tjekke din alkoholpromille inden man starter bilen, hvis man er i tvivl.

Man skal dog ikke nødvendigvis stole på din test. For hvis man har en af de billige tests, er der en ret stor usikkerhed på resultatet og man kan derfor ikke føle dig fuldstændigt sikker. Der findes nogle tests der er godkendt, men det inkluderer ligeledes nogle billige engangsalkoholtestere, som man ikke kan stole fuldstændigt på. Af den grund bør man ikke nødvendigvis køre skønt din test viser, at din promille er under de tilladte 0,5. Man bør også være opmærksom på, at der normalt vil gå omkring. 45 minutter fra man har drukket én genstand indtil, at genstanden giver udsving på en alkotest.

Mange folk vil sandsynligvis ikke bruge deres test, men det er ikke desto mindre et krav fra den første 1/7, at den er til stede i bilen. Det er tillige ikke nok, at skaffe en alkoholtester i Frankrig, den bør nemlig ligge i bilen når man kører over grænsen. Uanset man nok kan regne med, at en god del tanksteder kommer til, at sælge test i Frankrig og sandsynligvis også de tanksteder, der befinder sig nær Frankrig. Men forudsat man gerne vil være på den sikre side køber man din test, inden man kører ind i Frankrig.

Bøden for ikke, at have en test i Frankrig regner man med blot bliver 11 euro, ifald man bliver stoppet. Det svarer til lidt over 80 kroner og er dermed heller ikke noget kæmpe beløb. Det er dog stadigvæk en god ide, at være på den sikre side og købe sig en alkotest.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *