Homo sapiens

Der findes homo sapiens der meget vel vil få stridigheder med mucin i lungerne og det kan let tænkes, at man selv er en af disse. Det er navnlig Patienter der lider af KOL, der kan have stridigheder med mucin i lungerne, dog det er derudover ikke helt usædvanligt ved patienter der lider af lungefibrose.

Kronisk obstruktiv lungesygdom forkortes KOL og er en sygdom, som virkelig mange danskere lider af. Man regner i dag med, at der er endnu mere end 400.000 af vores landsfæller, der er hæmmet af af KOL. Det er dog kun ca 50 %, der har fået stillet en diagnose og følgelig er klar over, at de er hæmmet af af KOL. En hel del lever af den grund med KOL uden, at have kendskab til det.

KOL er en lidelse der vil komme snigende og man kan derfor nemt være ved, at udvikle sygdommen uden, at man er bevidst om det. Da der er tale om en evig sygdom eksisterer der ikke mulighed for, at blive fri for KOL når man først har fået stillet diagnosen. Der er dog muligheder for, at forsinke udviklingen af KOL, såfremt man sanser sygdommen.

Stort set alle vil få stillet diagnosen kol når de er ca Midaldrende, men for mange vil sygdommen så småt begynde før. Uden det dog er et udfordring i dagligdagen.

Forudsat man har besværligheder med mucin i lungerne, ligesom mange KOL patienter godt kan have. Kan man jævnligt få god brug af en PEP-fløjte. En Fløjte er et lille apparat, man kan bruge til, at blive fri for den mucin der kan klumpe sig sammen i lungerne. Den fungerer ved, at skabe et tryk i patientens mund, når man puster i ens Fløjte. Trykket der skabes i ens mund flytter ned og forplanter sig i lungerne, der sådan ekspanderer luftvejene. Når luftvejene bliver udvidet kan luften komme ind bag slimet og frigive dette.

Det er enormt enkelt, at bruge en Fløjte. Alt man skal gøre er, at ventilere i den 10-15 gange, hver gang man bruger den. Så skulle man gerne kunne føle, at slimet løsner sig i lungerne, når man bruger din Fløjte. Man kan bruge din Fløjte, når man har lyst. Det er meget forskelligt hvor hyppigt man vil have brug for, at bruge din Fløjte.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *