Komplikationer ved graviditet

Selvom det at være gravid i de fleste tilfælde er en dejlig ting kan man desværre, være så uheldig at ramme ind i nogle komplikationer, i forbindelse med graviditeten.

Ektopisk graviditet

Ektopisk graviditet eller graviditet uden for livmoderen, er som navnet lidt siger en graviditet, hvor fosteret ikke bliver dannet i livmoderen. Selvom du måske er gravid uden for livmoderen kan en graviditetstest i mange tilfælde stadig teste dig positiv, chancen for at dit barn kan blive født er meget lille, hvis du er gravid uden for livmoderen. En graviditet udenfor livmoren er ikke noget man skal være rigtig bange for da, det sjældent dog skal man passe på, da der har været tilfælde, hvor det har været farligt. En graviditet uden for livmoderen kan skyldes en masse ting blandt andet, hvis man tidligere har haft bækkenoperation eller mave operationer for den skyld, tidligere underlivsbetændelse kan også medfører graviditet uden for livmoren. Selvom du har testet en positiv graviditetstest og du har lidt under nogen af de overstående ting, så er der ingen grund til at blive hysterisk, da graviditet uden for livmoren, er meget unormalt selvom der dog bliver konstateret flere og flere tilfælde.

Slap livmoderhals

En anden komplikation, du skal tage hensyn til, hvis du tager en positiv graviditetstest, er slap livmoderhals. En slap livmoderhals betyder at livmoderen som normalt er lukket indtil fødslen pludselig åbner sig, hvilket kan medfører en alt for tidlig fødsel. Der kan være mange grunde til slap livmoderhals, blandt andet hvis du før har fået kejsersnit eller diverse underlivsoperationer.

Svangerskabsforgiftning

Hvis du har taget en graviditetstest, der har vist at du er gravid og din mor fortæller dig at hun har lidt at svangerskabsforgiftning, er det vigtig at tage til lægen. Svangerskabsforgiftning er når en kvindes krop reagere fjendtlig overfor de fremmede gener i et befrugtet æg, dette forsager en allergisk reaktion hos kvinden, der kan få problemer med forhøjet blodtryk.

Svangerskabssukkersyge

Svangerskabssukkersyge er en form for diabetes, som kvinder der har taget en graviditetstest som viser de er gravide kan få. Svangerskabssukkersyge går over når man har født, det rammer primært overvægtige over 38 år.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *